Nagy mérföldkőhöz érkezett a Sony: a vállalat öt év óta először lett nyereséges, derült ki a cég pénzügyi jelentéséből, mely a 2013-as üzleti évet zárta le. A kézikonzolos részleg nem teljesített jól, ez visszafogja a PlayStation-szekciót.

Tavaly a japán cég 457 milliárd jenes veszteséget húzott be, ezzel szemben az április végén lezárult üzleti évben a vállalat 43 milliárd jenes profitot tudott felmutatni. A PlayStation-részleg nem szerepelt nagyon jól, az üzemi eredménye 1,7 milliárd jenre apadt, erről elsősorban a kézikonzolok tehetnek, a PlayStation Vita és a PSP.  PlayStation 3-ból 16,5 milliót adtak el, csakúgy, mint a PlayStation 2-ből, azonban Vitából és PSP-ből csak 7 millió lelt gazdára.

A cég vázolta a PlayStation 4-gyel kapcsolatos várható trendeket is, miszerint egészen biztos, hogy az új konzol fellendíti majd a PlayStation-részleg forgalmát, azonban a magas kutatási és fejlesztési költségek miatt profitban ez alig(ha) nyilvánul majd meg. Ugyanakkor gyorsan hozzátették azt is, hogy már nem kalkulálnak olyan veszteségekkel, mint a PlayStation 3 esetében, ugyanis a blu-ray technológia már töredékébe kerül a hét évvel ezelőttinek, és az architektúra is már jól megszokott, nem dobja meg annyival a gyártási költésgeket, mint annak idején a Cell-processzor.