Michael Pachter, iparági elemző szerint a Nintendo Switch rajtja nem lesz felhőtlen, és a kezdeti hónapok után sem lesz egyszerű az új konzol jövője. Több dolog miatt is aggályát fejezte ki. 

A Wedbush Securities videojták-ipari elemzője szerint – kinek korábbi jóslatai közül nagyon sok valóra is vált és nagyon sok nem – a legnagyobb gond a Switch-csel annak ára.

A Switch 300 dolláros árával többé nem alternatíva a PS4-gyel és az Xbox One-nal szemben. A kezdeti árazás valószínűleg gondokat okoz majd, figyelembe véve a nyitócímek lagymatag felhozatalát. A PS4 és az Xbox One gyakorlatilag folyamatosan akciós árcédulát kap a kereskedőknél, melyekben még ingyenes játékok is vannak.

Pachter szerint a Switch-ből a 2017-es üzelti év végéig, mely március 31-én ér véget, egymillió darab fogy majd, annak ellenére, hogy a Nintendo ötmilliót szállít az üzletekbe. A következő évben az elemző szerint a konzol eléri az ötmilliós határt.

Mindezen túl Pachter szerint a Switch sikerének kulcsa a külsős fejlesztők támogatásának megléte, s szerinte a “gyengus Switch vélhetően nem túl sokat (szoftvert) kap ebből”. A kiegészítők ára meglepően maga a konzolhoz, s vélhetően leginkább Xbox 360 és PS3-as portok készülnek majd Switchre. Szerinte a legtöbb kiadó várakozó álláspontra helyezkedik.