Még csupán két év telt el az Xbox One és a PlayStation 4 megjelenése óta, máris sokan azon gondolkodnak, hogy vajon mikor jöhet majd az új generáció. Michael Pachter jósol, meg is indokolja. 

Legyünk őszinték: az elmúlt két évben nem remegett meg a lábunk attól, amit a konzolok új generációja hozott. Nagyon erős technológiai kompromisszum, 1080p és leginkább csak 30 fps, igazi, valóban újat hozó játékok hiánya. Nem csoda, hogy már többeknek azon jár az esze, mikor jöhet a következő kanyar.

Michael Pachter, elismert iparági elemző szerint a következő generációs konzolok 2019-ben jelenhetnek meg. Szerint ez a széria már majd a 4K felbontást célozza meg, azonban mivel még a 4k-képes televíziók nagyon drágák, és a háztartásokban alig elterjedtek, várni kell néhány évet, amíg a helyzet jobb lesz.

Pachter 2019-re jósolja azt az időt, amikor ezek a televíziók már elérhető áron, széles körben elterjedtek lesznek, s természetesen addigra fut ki az az 5-6 év, amíg vélhetően a jelenlegi generáció bírja szuflával.