Patrice Désilets, az Ubisofttól nemrég kirúgott producer beváltotta ígéretét, és beperli a francia kiadót. Négyszáz ezer dolláros kártérítést kér amiatt, ahogy távoznia kellett, illetve igényt tart a 1666 jogaira.

Az Assassin’s Creed atyja és a kiadó között nem volt felhőtlen a viszony az utóbbi néhány évben: először 2010-ben távozott a producer a THQ-hoz, majd annak csődje után került vissza a francia kiadóhoz. Nem nyúlt azonban hosszúra karrierje, ugyanis útjaik hamar szétváltak, erre a két fél másképp emlékszik.

Désilets szerint őrök kísérték ki az épületből, s a kiadó kirúgta őt, míg az Ubisoft szerint ez nem így történt. Nem sikerült ugyanis megegyezniük a két fél együttműködéséről, és a kreatív szabadságról, ez lehetett az oka annak, hogy távozott a producer.

A szakember most pert indított, valóra váltva korábbi fenyegetéseit, és 400 ezer dollárra rúgó kártérítést követel, illetve azt, hogy megvásárolhassa az azóta parkolópályára tett, s korábban a THQ birtokában lévő 1666 című játék jogait.