Még csak a mai napon jelentették be hivatalosan, a briteknél máris elfogyott a PlayStation VR, azaz a Sony virtuális valóság szemüvege a PlayStation 4-hez. Az érdeklődés hatalmas, vélhetően ez a kütyü lesz a nyertes. 

Nos, kezdjük az elején a Sony hivatalosan is leleplezte a PlayStation VR-t, mely 400 eurós áron lesz kapható Európában. Ez az ár lényegesen kedvezőbb a rivális Oculus Riftnél, és a HTC által fejlesztett HTC Vive-ból, ami ugyancsak lényegesen drágább a Sony ketyeréjénél.

Mi lesz a csomagban? Természetesen a virtuális szemüveg, minden kiegészítőjével együtt, mely 1920X1080-as, azaz full HD felbontásra lesz képes az UHD kijelzőjén. 100 fokos látószöget fog be majd a szemüveg, melynek külseje is tetszetős lesz.

psvr

A bibi az, hogy a műküdéshez nélkülözhetetlen PlayStation-kamera nem része a csomagnak, azt külön meg kell venni hozzá, kb. 15 ezer forinért lehet beszerezni.

Az angolok máris rákattantak az eszközre, az Amazonon ugyanis 10 perc alatt elfogyott előrendelésben az eszköz, azaz, hatalmas a kereslet iránta. A megjelenés napján így már csak azok juthatnak hozzá, akik ebben a 10 percben szemfülesek voltak.

A Sony a jelenleg is zajló GDC 2016 rendezvényen megerősítette, hogy a piacon lévő összes játék játszható lesz a szemüveggel, ilyenkor mozi módban látható majd egy ötméteres virtuális kijelzőre vetítve a játék képét. Természetesen rengeteg, kifejezetten az eszközre fejlesztett játékot is ígértek a japánok, meglátjuk, hogy ebből mi lesz.