Dagad a botrány a CD Projekt körül a Cyberpunk miatt, a legfrissebb hírek szerint befektetők fogják perbe a lengyel kiadót amiatt, hogy a haszon megszerzése érdekében megtévesztették a piacot.

A New York Times beszámolója szerint egy varsói ügyvédi iroda és egy CD Projekt befektető a jogszabályi környezetet vizsgálja annak érdekében, hogy a lengyel kiadó jogilag is felelhessen a Cyberpunk 2077 elcseszett rajtja miatt, minek következtében a cég részvényeinek értéke drámai módon, 1 milliárd dollárral csökkentek a megjelenést követő napokban. A Sony múlt pénteken jelentette be, hogy a játékot leveszi a virtuális piacteréről, és az átmenetileg nem lesz megvásárolható.

Nem a lengyel cég az egyetlen, aki vizsgálódik, egy new yorki ügyvédi iroda szintén vizsgálatot jelentett be a Cyberpunk fejlesztője ellen. A vizsgálat oka, hogy a lengyel kiadó “lehetséges, hogy megtévesztő információt tett közzé a részvényesek  valamint az egyéni befektetők körében”. Egy, a videojátékokra specializálódott ügyvédi iroda szerint a CD Projekt azért felelhet, mert “manipulatív és megtévesztő gyakorlatokat” alkalmazott.