Megdöbbentő szalgcímek jelentek meg a mai nap a brit sajtóban a párizsi terrortámadásokat követően, miszerint a merénylők PlayStation 4-en kommunikálhattak a szervezés során, mert azt nem lehet lenyomozni! 

Belgium miniszterelnöke, valamint a védelmi miniszter adott először hangot annak a véleményének, hogy a PlayStation 4-en folyó hálózati kommunikációt nehezebb nyomonkövetni, mint a WhatsApp-et, s a terroristák is ezt használhatták ki a pénteki támadás szervezésekor.

Az érdekesség az, hogy aggályának még a terrortámadás előtt három nappal adott hangot egy rendezvény keretében, ahol arra panaszkodott, hogy a belga titkosszolgálatoknak, és más nemzetközi szervezeteknek is nagyon nehéz a PlayStation 4-en folyó kommunikációt dekódolni, mely biztonsági kockázatot jelent.

Természetesen a világsajtó mindezt egyből felkapta, s ma már ilyen szalagcímek jelentek meg:

Daily Mail

(…) az ISIS a PlayStation 4 hálózatát használja toborzásra és támadásai megtervezésére, mert az biztonságosabb, mint a WhatsApp

The Mirror

Az ISIS terroristái lehet, hogy PlayStation 4 konzolokat használtak a támadások megszervezéséhez

The Telegraph

A terroristák PlayStation 4-eket használhattak a szeveződéshez

A belga védelmi miniszter szavaira a Sony természetesen reagált, és elismerte, hogy a PlayStation 4 – mint minden más kommunikációs eszköz – használjató illegális célokra.