Volt felhördülés, amikor nyilvánosságra került a PlayStation 4 kontrollere, azon ugyanis lesz egy Megosztás-gomb, mellyel Facebook-ra, illetve Youtube-ra lökhetünk fel különböző tartalmakat. Már ha a fejlesztők úgy akarják, derült ki egy friss nyilatkozatból.

Az SCE Worldwide Studios elnöke, Shuhei Yoshida erősítette meg, hogy a fejlesztőknek lehetősége lesz letiltani a Share-gomb használatát. Ha nem szeretnék, akkor a játék bizonyos szakaszaiban, vagy akár az egész játékban is tilthatják a gomb funkcióját, így nem lehet majd vele képeket lopni, vagy játékmenet videókat posztolni a közösségi oldalakon.

Ez főleg a végigjátszásoknál lehet érdekes, ha egy fejlesztő nem akarja, hogy az utolsó boss-harc megoldása nyilvánosságra kerüljön, akkor egyszerűen annál a résznél letiltja a Megosztás-gomb használatát. Yoshida ugyanakkor kiállt a funkció fontossága mellett, s példának említette, hogy amikor nem volt ideje a Dark Souls-zal játszani egész nap, akkor a nagy videómegosztón nézett a játékból tartalmakat.