Az Apple felhasználóknak ismerős az élmény, hogy milyen az, amikor a teljes internet a kezedben van, de az Adobe Flash előnyeit leszámítva. A Sony ezt szeretné elkerülni.

A Flash támogatás hiánya miatt meggyűlik a baja a felhasználóknak weboldalakkal, videókkal és néhány alkalmazással, gyakorlatilag használhatatlanná téve őket. A Sony tisztában van azzal, hogy mindenki a teljes élményre vágyik, így hát folytatja tárgyalásait az Adobe-val annak érdekében, hogy a PlayStation Vita kaphasson Flash támogatást.

Az Andriasang arról számolt be, hogy az Adobe leállította a Mobile Flash Player fejlesztését. Figyelembe véve, hogy a PlayStation Vita meghatározó karakterisztikája a hordozhatóság, ez egyáltalán nem hangzik jól. A Sony nem ül a babérjain, a szoftverfejlesztés vezetője, Muneki Shimada szerint a cég továbbra is próbálkozik az Adobe-val. A Flash támogatás hiánya miatt azok, akik nem okostelefon alapú web képes eszközt keresnek, elállhatnak a vásárlástól, így a Sonynak elemi érdeke, hogy ezt az ügyletet tető alá hozza.