Bár üzleti szempontból nem indult rosszul a PlayStation Vita startja Japánban, felhasználók technikai problémákról számoltak be a vásárlást követően. A Sony bocsánatot kért.

Az Engadget magazin adta hírül, hogy több felhasználó arról számolt be, hogy a vadi új konzol minden gondolkodás nélkül lefagy, az érintőképernyő rakoncátlankodik, a rendszer összeomlik, csupa olyan dolog, amitől a Sony mérnökeit a víz leveri. A vállalat vezetése azonban gyorsan reagált, s ezért le a kalappal előttük: először is bocsánatot kértek mindenkitől, s már frissítést is adtak ki az új kézikonzolhoz.

Igen, ám, csakhogy a frissítés sem old meg minden technikai problémát. Ezt tetézi még az is, hogy bár a konzolból az üzletekben maradt még bőségesen, a memóriakártya máris hiánycikk lett, a 16 és 32 gigabájtos memória készletproblémákkal küzd. Bár a vásárlókat nyilván ez nem vigasztalja, de több is veszett Mohácsnál, szinte természetes, hogy egy új konzol bemutatkozásakor akadhatnak technikai problémák. A Sony biztosan hamarosan ezeket is orvosolja majd.