A Sony második generációs kézikonzolja, az NGP kódnévre hallgató kütyü kétségkívül az E3 egyik sztárja lesz, s most felreppent a pletyka, hogy a konzol hivatalos neve PS Vita lesz.

Két, egymástól független holnap indította be a pletykagépezetet tegnap, s az terjedt, mint a pestis mindenütt. Egy Blogspot oldalon, melynek tulajdonosa egy bizonyos Hugo Miramontes, két kép jelent meg a PlayStation Vita-ról, melyet gyorsan el is távolítottak, a bejegyzéssel együtt. Helyette most ez a szöveg áll: “Bizonyára ez a legbutább dolog, amit valaha tettem. Nem tudom, mit gondoltam. Nagyon sajnálom, igazán sajnálom.”

Egy másik honlap azóta szintén törölt, azonban a cache-ben tárolt posztja szerint a képek az E3-ra készültek. Hogy tényleg pletykáról van-e szó, majd kiderül, de ne felejtsük el, hogy az NGP bejelentése előtt több forrás is arról számolt be, hogy a kézikonzol a Vita vagy a Veta nevet kapja majd. De ha mindez igaz is, egyáltalán nem biztos, hogy a Sony megtartja ezt a vélhetően nem túl népszerű nevet, a Move esetében is az utolsó pillanatban változtatta meg azt.