Korábbi feltételezésekkel ellentétben, miszerint a Prey 2 eltűnt a süllyesztőben, és a projektet kukázták, kiderült, hogy mindez nem igaz, azonban a játék csak 2013-ban kerül az üzletekbe, az eredeti tervekkel ellentétben.

Mérget erre senki ne vegyen, ugyanis a felhők még nem oszlottak el a játék felől. Ennek oka a fejlesztő és a kiadó közötti elmérgesedett viszony. A játékot készítő Human Head tavaly novemberben leállította a fejlesztést, mert elégedetlenek voltak a feltételekkel. A ZeniMax tegnap az alábbi hivatalos közleményt adta ki:

A fejlesztés tavaly óta nem megfelelően haladt, a játék minősége nem üti meg az általunk elvárt szintet, így az csak 2013-ban fog megjelenni.

Olyan szóbeszéd is napvilágot látott, miszerint stúdióváltást kell a Prey 2-nek átélnie, s a játékot egy másik csapat fogja befejezni. Megjegyzem, ilyenre volt már példa a ZeniMax történetében.

Kíváncsian várjuk tehát, mi lesz a játék sorsa, s bár krokodil könnyeket nem hullajtanánk, ha el sem készülne, arról soha nem jó érzés hírt adni, ha egy kiadó és egy fejlesztő között így elmérgesedik a viszony, melynek a játékosok isszák meg végső soron a levét.