A Prey 2-t ugyan még csak nemrég jelentették be, a szaksajtó egyik kedvenc témája lett belőle, mindenki információéhesen várja az első részleteket. Most megkaptuk.

Az első, és legfontosabb információ, egyben szomorú is, hogy a Prey 2 single player játék lesz, azaz, csak a kampány mód kap benne helyet, multira senki nem készüljön. Human Head bevallása szerint már 3 éve fejlesztik a játékot, amiben nem vagyok egészen biztos, hogy helytálló információ. Az elsődleges platform az Xbox 360 lesz, de Kinect nélkül, ahogy a PS3-as verzió sem kap Move vagy 3D támogatást.

A legnagyobb hiányosság azonban a multiplayer mód kimaradása lesz. A fejlesztők elmondása szerint ezt azért nem készítik el, mert nem hiszik, hogy a Call of Duty vagy a Halor: Reach multija helyett a Prey 2 multiját részesítené előnyben. Ez az érv számomra megint elég ingatag. Jó hír viszont, hogy a kampány módban teljesen nyitott világban lehet majd bóklászni, szabadon vállalhatunk küldetéseket. A főszereplő Tommy-t lecserélték, helyette egy sheriff és börtönőr lesz az irányítandó karakterünk, Killian Samuels.

A producer szerint legfőbb inspirációjuk a Mass Effect, a Mirror’s Edge és a Riddick volt, elég érdekes elegye ez a különböző műfajoknak. Ezt egy frappáns mondattal összegezték: “Megvan benne a Mirror’s Edge mozgáskultrája, a Mass Effect szabadsága és a Killzone 2 tűzharca”.

Mindezek után felettébb kíváncsian várjuk, hogy mit hoz számunkra a Prey 2, bár vérmes reményeink ezek után nincsenek.