Az Ubisoft új játéka, a Prince of Persia: The Forgotten Sands májusban jelenik meg Xbox360-ra, PS3-ra, Wii-re és PC-re. Az Ubisoft ígérete szerint a Nintendo rajongók egyedi, Wii-re szabott, nem pedig egy lebutított, át portolt játékot fognak kapni.
A Wii-s Prince, melyet a többi platformra fejlesztő Ubisoft Quebec önálló projektként kezelt kihasználja a Wii sajátos kontrollerében rejlő lehetőségeket, így egyedi harcra és varázslatokra számíthatunk, s a franchise történetében először ko-operatív mód is lesz benne, azaz, párban is játszható lesz!

Az Ubisoft játék adatlapja szerint a kooperatív módban társunk a csapdákat manipulálhatja, lelassíthatja az ellenfeleket és titkos helyeket tárhat fel, illetve varázserőt használhat. Ebben a verzióban a homoknak is különös szerepe lesz: a Wii-s Prince képes lesz maga köré homok gyűrűt helyezni, mellyel blokkolhatja az ellenséget; homok buckákat varázsolni, melyekről magasabb helyeket érhet el. Végezetül pedig a Wii-s verzió a The Forgotten Sands-en kívül az eredeti, 1989-es klasszikust is tartalmazni fogja.