Az Electronic Arts közzétette a 2011-es üzleti évre vonatkozó pénzügyi jelentését, melyből kiderült, hogy a kiadó pozitív eredménnyel zárta az elmúlt évet. Készül a Dead Space 3, bukik a Star Wars: The Old Republic.

2011-ben az Electronic Arts 4,14 milliárd dolláros bevétellel szemben 76 millió dolláros profitot könyvelt el, ami egyrészt nominálisan sem kevés, másrészt pedig az előző évben felhalmozott 276 millió dolláros veszteséghez képest kiváló eredmény.

A tavalyi évben a legsikeresebb fejőstehén a FIFA 12 volt, mely összesen 108 millió dollárt hozott az EA konyhájára. A teljes digitális piacról származó bevétele is tekintélyes volt a kiadónak, ez 1,2 milliárdos összegre rúg. Továbbra is nagy siker a Battlefield 3, márciusban 6,3 millió játékost regisztráltak a játék szerverei, azonban a Star Wars: The Old Republic MMO elindult lefelé a lejtőn: egyetlen hónap alatt 400,000 játékossal csökkent előfizetői bázisa, jelenleg 1,3 millió.

A vállalat a közeljövőben 80 millió dollárt szán a következő generációs konzolokkal kapcsolatos projektekre. Megerősítést nyert, hogy készül a Dead Space 3, jövőre pedig a Crysis 3-tól vár a kiadó busás hasznot.