Veszélyben vannak a PSN felhasználók. Kaptál mostanában a haverodtól olyan lánclevelet, mely a PlayStation Network kód generátoros weboldalakat reklámozza? Ha igen, semmiképp ne nyisd meg ! Az internetes fórumok izzanak az online csalással kapcsolatban, mely a PSN felhasználókat veszélyezteti: hackerek hozzáférnek a fiókokhoz, s lenyúlják a bankkártya adatokat.

Az IronStar gamer oldal robbantotta ki a hírt tegnap, miután egy felhasználójuk jelezte, hogy 350 dollárt költött valaki PSN cuccokra a saját számlájáról, s nem ő volt az! Ezt követően a PlayStation fórumok hasonló botrányos esetekről számoltak be. A lánclevelek, melyek mindegyike PSN kód generátor oldalakkal kapcsolatos trójai vírust tartalmaz, mely lehetővé teszi a csalók számára, hogy hozzáférjenek felhasználói fiókod adataihoz. Az IronStar szerint ehhez semmi mást nem kell tenned, minthogy megnyisd az e-mailt, s máris kész a baj.

Bárki, aki azt gondolja, hogy ennek áldozatává vált, minél előbb hívja fel a PSN ügyfélszolgálatot (1-800-345-7669, USA). Ezt követően az összes PSN információd változtasd meg, s a számlavezető bankoddal is egyeztess. A Sony ezidáig nem kommentálta a csalást, de a legjobb addig is, hogy ne nyiss meg semmilyen hasonló levelet, töröld azonnal, és blokkold a felhasználót.