Bár eddig sem volt, most már aztán végképp a fele sem tréfa a PSN leállásnak, Kanadában csoportos keresetet nyújtottak be a Sony ellen egymilliárd dollár értékben. Igaz, kanadai.

Szerintem már mindenki fújja a történetet: a PSN-t külső támadás érte két héttel ezelőtt, a szolgáltatás azóta sem állt vissza, pedig tegnapra ígérte a Sony. Nem csupán a játékosok mérgesek, hanem már a kiadók és a stúdiók is hallatják hangjukat, most azonban egy csoportos keresetet is indítottak a japánok ellen. Nem elég az óriási presztízsveszteség, most még ez is.

Ez a második csoportos kereset, ezúttal a kanadai Natasha Maksimovic kezdeményezésére. A 21 éves lánynak évek óta PS3 konzolja van, s most nagyon mérges, azt állítja, hogy nem tudja, hogy kiben bízhat meg, ha már egy multinacionális cég sem tudja megvédeni a személyes adatait. Azt mondta, hogy “Úgy tűnik, hogy a Sony-t jobban érdeklik a játékai, mint a saját felhasználói”.

A lány szerint a Sony egymilliárd kanadai dollárral tartozik a felhasználóknak, bár ezt nem tudjuk, hogyan számolta ki, “odaát” ennek fele sem tréfa, ugyanis a csoportos per lényege, hogy bárki csatlakozhat hozzá, ha ő is úgy érzi, hogy károsult.