Már vagy egy éve hallani a pletykákat, azonban most úgy tűnik, a Sony valóban fejleszti azt a készüléket, melyet PSP telefonnak hívnak.

Egy, a Wall Street Journal-ben megjelent cikk szerint a Sony már fejleszti új termékvonalát, mely kézben tartható eszközöket foglal magába, beleértve például egy olyan okostelefont, mely képes online videojátékok letöltésére és lejátszására is.

Az új termékcsalád az Apple iPhone-jával, iPad-jével és az iTunes store-ral hívatott versenyre kelni. A WSJ azt állítja, hogy a Sony a PlayStation márkanevet a SonyEriccson cég számára abban a reményben oldotta fel, hogy a PlayStation Network, az Ericcson és a PlayStation Portable közti szinergiákat megteremtse. A cikk megerősíti azt, ami a februári Mobile World Konferencián elhangzott, amikor a Sony Ericcson elnöke azt mondta, “régóta hiányoznak portfóliónkból a csúcstechnológiát képviselő érintőképernyős eszközök. (…) A múltban nem volt meg a kapcsolat köztünk, a PSP platform és a Sony közt, azonban számíthatnak rá, hogy a jövőben erről sokkal többet fognak hallani!”