Nem zörög a haraszt, az Electronic Arts hivatalosan bejelentette, hogy a Battlefield 3 története alapján regény készül. A játék egyik játszható karakteréről olvashatunk majd.

A Battlefield 3 regény szerzője a közkedvelt Andy McNab-et lesz. Azok kedvéért, akiknek ez a név nem sokat mond: Andy McNab a SAS tagjaként részt vett az Öbölháborúban, ekkor szerzett világhírnevet magának. 1993-ban szerelt le, azóta több regényt is írt, melyek összesen 30 millió példányban keltek el világszerte, s több hollywoodi produkcióban is közreműködött katonai szakértőként.

A regény címe Battlefield 3: The Russian lesz, s Dmitri Mayakovskyról szól, megjelenése október 25-én várható, a játékkal egyidőben. Természetesen a  regény és a játék teljesen más műfaj, előbbi rengeteg háttér-információval szolgálhat majd. McNab célja a regénnyel az is, hogy az állandóan gép előtt ülő ifjúság valamit olvasson is, mert a mai tinédzserek műveltsége szerinte botrányos. Titkon azt reméli, hogy a Battlefield 3 játékosok annak hatására a regényt is el fogják olvasni.