Hivatalosan 13 országban indul el az Xbox One idén ősszel, azonban gyakorlatilag a világ bármelyik pontján működésre lehet majd bírni a konzolt, ugyanis a Microsoft bejelentette, hogy az nem kap régiózárat.

A korábbi, 21 országgal ellentétben a Microsoft csak 13 országban indítja útnak az Xbox One-t idén ősszel, azonban a cég a konzolt régiókorlátozás nélkül indítja el útján. Azaz, a konzolt gyakorlatilag bármelyik országban lehet majd használni, ott is, ahol az hivatalosan nem kapható.

Ehhez azonban az kell, hogy egy olyan account-tal jelentkezzünk be, amelyik országban a konzol hivatalosan is elindul (azaz, például egy UK vagy USA reg megteszi). Néhány tartalom azonban nem lesz elérhető mindenütt: jelenleg sem tudunk például Magyarországról magyar bankkártyával UK LIVE-ról on demand játékot vásárolni, mert a rendszer érzékeli a lokációnkat.

Különösen a DLC-kre kell majd így figyelni, ugyanis azok csak abból az országból lesznek letölthetőek, amelyekben a rendszer már hivatalosan is elindult. A játékok esetében azonban már nem lesz korlátozás: a világ bármely országában vásárolt dobozos játékot a világ összes Xbox One konzolja le fogja játszani, független az országtól.