A Sony az április-június közti pénzügyi negyedévben rekord árbevételt ért el: a vállalat történetében soha nem volt még ilyen erős az első három hónap a PlayStation divízióban.

A PlayStation részleg a Q1-es időszakban az egy évvel ezelőttinél 30%-kal magasabb árbevételt könyvelhetett el, 5,6 milliárd dollárról beszélünk. Ez főként a digitális szoftvereladások emelkedésének és a  bővítmények eladásának köszönhető, melyből 3,7 milliárd dollárt tettek zsebre a japánok. Ez 83%-kal magasabb, mint az egy évvel korábbi időszakban.

A vállalat masszív növekedést ért el a PlayStation Plus-előfizetők számában, jelenleg 45 millióan fizetnek a havi játékokért, kedvezményekért és a multiplayer játéklehetőségért. Március vége óta ez a szám 3,5 millióval emelkedett.

Kevésbé jó hír, de teljesen természetes a PlayStation 4 életciklusa végén, hogy a konzolból már csak 1,9 milliót adtak el világszerte, ami 3,2 millióval kevesebb, mint egy évvel ezelőtt. Összesen eddig 112 milliót adtak el a masinából, a konzolok tekintetében a rekordot egyébként a PlayStation 2 tartja, 155 millió darabbal.