A GDC 2011 köszöni szépen jól volt, a hétvégén befejeződött, s rekod részvételt könyvelhetett el magának. Sommázunk.

A san franciscoi Moscone Convetion Centerben megrendezett szakmai találkozón több mint 450 előadást, kerekasztal beszélgetést, eszmecserét tartottak az esemény öt napja alatt. A rendezvény szervezői büszkén jelentették be, hogy a GDC idén rekordott döntött a maga 19 ezer látogatójával. Egyúttal a jövő évi GDC időpontját is közzétették: 2012. március 5-9.

Az idei eseményen számos bemutató, új információ hangzott el, sok videóval megspékelve.Az Epic Games bemutatta az új Unreal Engine 3-at, emellé egy látványos CryEngine 3 bemutatót is tartott. A Battlefield 3 első ingame videója is bemutatkozott, karöltve az Alice: Madess Returns játékkal. Néhány korábbi sikerjáték műhelytitkaiba is bevezették a nagyérdeműt, mint például az Alan Wake vagy a Gears of War. Emellett hallani lehetett az Angry Birdsről, a Skyword Swordról, a Super Meat Boyról, az inFamous 2 küldetésszerkesztőjéről, a Resistance 3 multiplayer módjáról, stb.

Talán az egyetlen dolog, ami elmaradt az előzetes beharangozókkal szemben, az a Thief 4, gyakorlatilag semmit nem lehetett látni a játékból.