A Microsoft közzétette aktuális negyedéves pénzügyi jelentését, amiből kiderült, hogy bár a játékos részleg árbevétele valamelyest csökkent,  a szolgáltatások és egyéb tartalmak köszönik, jól vannak.

A cég játékos részlegének árbevétele 14 millió dollárral, 1%-kal esett vissza az előző év hasonló időszakához képest, melyet leginkább a csökkenő hardvereladások okoztak. Itt 20%-os mínuszt könyvelt el a redmondi cég egy évvel ezelőtthöz képest. A teljes részleg 2,35 milliárd dolláros árbevételt ért el ebben a negyedévben.

Az Xbox-részleg szolgáltatásokból és egyéb tartalmakból szerzett bevétele azonban 33 millió dollárral (2%) nőtt, ami nagyrészt az otthoni karanténnak köszönhető, mivel az emberek jóval nagyobb arányban fordultak a videojátékok felé, mint fő szórakozási forma. A koronavírus járvány miatt elözönlötték az új felhasználók az Xbox-ot, és Phil Spencer, az Xbox vezetője azt nyilatkozta, hogy a Microsoft ezzel a jelenséggel nem kíván visszaélni.

Az Xbox Live-felhasználók száma elérte a 90 milliót, a Game Pass-előfizetők száma pedig meghaladta a tíz millió főt.

Hamarosan újabb részletek derülnek majd ki a következő generációs hardverről, valamint az arra érkező tartalmakról, ami tovább erősítheti az Xbox-brandet.