Már épp itt volt az ideje, hogy megszólaljon Alan Wake ügyben a játék készítője, a Remedy Entertainment ugyanis már baromaira untam a sok kavarást. Már biztos: nem Alan Wake 2 lesz az új játék címe.

Kész. Vége. Pont. Végérvényesen eldőlt, hogy a Video Game Awardson nem Alan Wake 2 címmel jelentik be az XBLA-s Alan Wake játékot, azaz, nem az első rész folytatásáról lesz szó. Tegnap pont az ellenkezőjéről írtunk, akkor ugyanis Geoff Keighley úgy nyilatkozott, hogy mindenki nyugodjon meg, ő látta a cuccot, nagyon ígéretes, nagyon komoly, s ez bizony egy teljesértékű Alan Wake 2 lesz.

Erre reagált most a Remedy részéről Mikko Rautalahti, aki félreérthetetlenül leszögezte, hogy “ez az új játék nem az Alan Wake 2”. “Az az igazság, hogy a VGA előtt nem nagyon szeretnénk beszélni erről, egy csomó dolog van készülőben, és senki elől nem szeretném a felhajtást elhappolni. Örülünk annak, hogy ennyire lázba hozza őt (Geoff Keighleyt) az Alan Wake, s ezért kedves dolgokat mond, s mi büszkék is vagyunk a játékra.

Nos,  ezek után csúzligumi legyek, ha a hivatalos bejelentésig bármit is írok az új Alan Wake játékról.