A Just Cause fejlesztője, az Avalanche Studios a SEGA-val megállapodást írt alá a Renegade Ops című játékra, mely PSN-re és XBLA-ra érkezik majd.

A Renegade Ops, egy “járműves-lövöldözős” játék, a Just Cause motorra épül, melynek neve Avalanceh Engine 2.0, azonban a kamera nézetét egy arcade stílusú felülről-lefelé nézetre alakítja majd át. A kampány mód mellett a játék két játékos számára lokál multiplayer módot is biztosít, ráadásul osztott képernyőn, s a négyjátékos online multiplayer mód sem marad el. Az Avalanche ezt “competitive co-op”-nak hívja, ugyanis bár társaiddal játszol, mégis egymással is versenyeztek a legmagasabb pontszámért.

Az Avalanche szeniro producere, Andreas Thorség exkluzív interjújában az Eurogamer-nek úgy nyilatkozott, hogy a játékon azóta dolgoznak, mióta a Square Enix gondozásában megjelent a Just Cause 2, s sokat merítettek abból a koncepcióból, amit az Epic a Shadow Complex-szel csinált. “Befejeztük a Just Cause 2-t, s szórakoztunk a motorral, miközben arra gondoltunk, mi lenne, ha tennénk egy próbát a felülről-lefelé nézettel?” – mondta Thorsén.

“Kipróbáltuk, s azt mondtuk, hogy hú, ez bámulatos játék lesz, amivel mi magunk is játszani szeretnénk. Elkezdtünk a koncepción dolgozni, s egyúttal kiderült, hogy a SEGA is valami hasonlóba szeretne belefogni. Így tehát nekiálltunk”.

Az Avalanche nem árult el sokat a kampány mődról. Annyit lehet tudni, hogy egy mobil kommandó részese leszel, melyet az ellenség vonalai mögé küldenek, hogy megállítsd az őrült terroristát, Inferno-t. Számos karakter és jármű közül választhatsz majd, melynek mindegyike saját fegyverrel lesz felszerelve, s ráadásul ezek fejleszthetők lesznek. “Úgy fogalmaznék, hogy meglehetősen hosszú lesz a kampány mód” – árulta el Thorsén. “Nem akarok számokba bocsátkozni, még mindig állítgatunk rajta.”