A Sony saját online üzletet nyitott, hogy függetlenül és közvetlenül árulhassa a PlayStation-játékokat és hardvereket a vásárlóknak. Az online piactér egyelőre csak az Egyesült Államokban működik.

Úgy tűnik, hogy a Sony felismerte a digitális értékesítés dominanciáját, és saját platformon szeretné visszavenni az irányítást a kezébe. Az online áruház a PlayStation 4-konzolt, valamint a PlayStation VR-t árulja a Blood & Truth és Everybody’s Golf játékokkal, vagy a kontrollerrel és a Firewall Zero Hour című játékkal. PlayStation Plus-előfizetéseket is lehet vásárolni, valamint különböző kiegészítőket, kontrollereket.

Az online áruház a hivatalos PlayStation-oldalra irányít, a PlayStation Plus-tagok ingyenes, egy napon belüli kiszállítást választhatják. A Sony megerősítette, hogy a termékeit azonos áron fogja árulni a kereskedőkkel, és a nyitás alkalmából akciókkal várja a vásárlókat.

A PlayStation 5 közeledtével könnyen elképzelhető, a Sony az új konzolt ezen a platformon keresztül fogja árusítani, különösen akkor, ha a kereskedők részére csak limitált számú hardvert szállít. A megjelenésig pedig lesz idejük kipróbálni az új platformot, és felmérni az abban rejlő potenciált.