Nagy bajban van a francia kiadóóriás, olyannyira, hogy segítségért fordult a nyilvánossághoz Kanadában, és direkt befektetőket keres annak érdekében, hogy a Vivendi felvásárlását megelőzze. 

Mindent megtesz az Ubisoft annak érdekében, hogy a szintén francia megállíthatatlannak tűnő nyomulásátt megelőzze, ezért Monterálban, Torontóban és Londonban is direkt befektetőket keres. Yves Guillemot, a vállalat vezérigazgatója tucatnyi lehetséges partnerrel találkozott a hét folyamán a két nagy, kanadai városban.

A Vivendi agresszíven növeli részesedését a vállalatban tavaly október óta, s már a részények 15%-át birtokolja. Emellett már meg is kezdte a szintén francia, mobiljátékaival hírnevet szerzett Gameloft felvásárlását is, melynek vezérigazgatója nem mellékesen Guillemot testvére, az Ubisoft társalapítója, Michel Guillemot.

A Guillemot-fivérek 9%-át birtokolják az Ubisoft részvényeinek, azonban a szavazati jog 16%-a az övék. Egyetlen megoldás a felvásárlás ellen az, ha a cég tőkét emel, és attól sem riad vissza, hogy adott esetben a kanadai kormány segítségét kérje. Az észak-amerikai országban ugyanis a francia kiadó jelentős gazdasági szereplő: több, mint 3 ezer embernek adnak munkát.