A PSP tulajok nem játszhattak Call of Duty játékkal a 2007-es Call of Duty: Roads to Victory óta. Az Activision azt nyilatkozta, hogy mindez megváltozik a tegnapi NGP bejelentésével.

Philip Earl az Activision munkatársa tegnap a PSP 2 bemutatóján azzal biztosította az Activision támogatását az új kézikonzol irányába a Sony-nak, hogy egy új Call of Duty játékról beszélt, természetesen NGP-re. “Úgy gondoljuk, hogy az NGP megváltoztatja a mobil játékra hajlamos játékosok szokásait, s mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Call of Duty”. “Ha az OLED kijelzőre, a két analóg karra, az érintőképernyőre és a közösségi funkciók támogatására gondolunk, úgy hisszük, hogy a lehetőségek száma végtelen” – nyilatkozta Earl.

A Sony természetesen örült a bejelentésnek, hiszen a PlayStation tulajdonosoknak egy évben akár kétszer is eladhatja ugyanazt a címet, PS3-ra és NGP-re egyaránt. Hivatalos bejelentés nem történt arról, hogy az NGP-s Call of Duty mikor kerülhet az üzletekbe, de vélhetően a konzol év végi megjelenésével egy időben lesz a debütálás.