Sokan gondolják úgy, hogy a sztereoszkópikus 3D tévék túlságosan drágák, s a szemüveg viselése pedig meglehetősen kényelmetlen. A Sony szerint néhány év, és ez lesz az általános.

A Sony Computer Entertainment UK feje, Ray Maguire a The Guardian-nak nyilatkozott. “Úgy becsüljük, hogy 2014-re az angliai háztartások 40%-ban 3D képes eszköz lesz, legyen szó laptopról, televízióról vagy bármi másról. Hamarosan, ahogy az emberek elkezdik lecserélni lapos televízióikat, vélhetően olyat vesznek helyette, ami már 3D képes. Ez fogja megnyitni a teret a tartalomszolgáltatóknak” – nyilatkozta Maguire.

A Sony számos játéka 3D-ben érkezik idén, ami igazán fokozza majd a játékélményt. Vélhetően nem lesz rövid az út, de valóban ez válhat általánossá. Egyre több játék jelenik meg sztereoszkópikus 3D támogatással, s a Sony az élen jár. A PS3 exkluzív játékok közül a Gran Turismo 5. a Killzone 3 és a MotorStorm: Apocalypse is már ezzel felvértezve kerültek az üzletekbe.

A Sony múlt év novemberében azt nyilatkozta, hogy mintegy 50 PlayStation 3 játék készül 3D támogatással a közeljövőben. Azonban nem mindenki ennyire optimista. Peter Moore, az EA Sports elnöke szerint elképzelhetetlen, hogy a FIFA franchise is csatlakozzon a 3D-s játékok egyelőre nem túl bőséges táborához. Egy egyszerű hasonlattal élt, miért nem: “Több embert kell felvennem ahhoz,. hogy 3D-ben készül a játék, s vajon több példányban is fogom tudni azt majd eladni?”