A PlayStation Amerika elnöke, Jack Tretton azt nyilatkozta a Forbes magazinnak, hogy a PlayStation 3 konzol utódja még nagyon messze van. A fókusz most a Vitán és a PS3-on van.

Tretton elmondása szerint a cég jelenleg a PS3-ra és az E3-on végleges nevet kapott PS Vita-ra koncentrál, s azt gondolja, hogy a jelenlegi technológia még mindig élvonalbeli. “Nem gondolom, hogy technológiailag lehetséges lenne felülmúlni azt, ahol jelenleg tartunk. Úgy vesszük észre, hogy a konkurencia is csupán olyan funkciókkal próbálkozik, ami a PlayStation 3-on már megvan. Keményen megfizettünk ezért, egy hatalmas sziklát görgettünk fel egy meredek hegyre, de most azt gondolom, hogy megérte. Nem látom értelmét még jó ideig a PlayStation következő generációjáról beszélni.

Külföldi fórumokat olvasgatva elég vegyesek a fentiekre adott reakciók. Sokan egyenesen kinevették a Sony-t a fenti kijelentése miatt, s a rosszmájúak szerint, ha a Microsoft tényleg bejelentené az Xbox 360 utódját a jövő évi E3-on, a Sony is csipkedné magát beismerni, hogy már jó ideje a PS3 utódján dolgozik. Másrészt pedig azt kijelenteni, hogy egy konzol a technológiai maximum, az a mai világban tényleg megmosolyogtatja az embert.