Jövő héttől új nevet kaphat az, amit mindenki csak PSN-ként ismer már hosszú évek óta, azaz, a PlayStation Network. Ha igaznak bizonyul ez, akkor kezdd el ízlelgetni a SEN rövidítést, ami a Sony Entertainment Network rövidítése.

A hírt a Neogaf egy felhasználója, Psycotik reppentette fel azáltal, hogy közzétette azt az e-mailt, melyet állítólag a Sony küldött neki. Az átnevezés azt is előrevetítheti, hogy a következő Sony konzol (ha lesz), már nem PlayStation névre hallgat majd, bár ez ellentmondana annak, hogy a Vita félreérthetetlenül a PlayStation család tagja.

Lentebb látható a levél, melyet az egyszerűség kedvéért most nincs kedvem lefordítani, de a lényege az, hogy a Sony szakít a PlayStation Netwrok névvel, helyette Sony Entertainment Network lesz a neve. A névváltozás nem érinti a fiókokat, sem felhasználónevet, sem jelszót nem kell cserélni senkinek. A névváltozás célja pedig, hogy a Sony erősítse a digitális felhozatalát egy olyan hálózaton, ahol játékok, filmek, zenék és sok minden más elérhető, s mindezt egyetlen fiókról.

“Dear Psyko_2000,

On February 8, 2012, your “PlayStation®Network account” will be renamed a “Sony Entertainment Network account” or a “SEN account” in conjunction with Sony Computer Entertainment’s PlayStation®3 system software and PlayStation®Vita system software updates. (Note, this change will not be applied to the PSP® (PlayStation®Portable) system at this time.)

For general purposes, this account change is a change in name only. Your username or password will not change, nor are we asking you to change them. In accordance with this transition, some necessary naming changes will be made to the TOS and Privacy Policy.

This transition is based on Sony’s goal to enhance its unique digital entertainment offering. As a series of these activities Sony started last September, PlayStation®Network will be aligned with “Sony Entertainment Network.” This helps us get closer to our goal of establishing a global comprehensive network platform of services across games, movies, music and more, all accessible from one convenient account.

Thank you for your continued loyalty and support during this transition.

Sincerely,
The Sony Entertainment Network Team”