A Sony meglepő bejelentést tett a következő generációs konzoljával, a PlayStation 4-gyel kapcsolatban, miszerint, bár a hardverről még semmit nem hallottunk, a játékok már javában készülnek rá.

Minderről a vállalat elnökhelyettese, Scott Rohde beszélt a GTTV-nek. Rohde szerint egyszerűen nem jutott hely az E3-as prezentációban a jövőről beszélni, annyi PlayStation 3-as játékot szerettek volna megmutatni.

Arról nem beszélünk, hogy mikor kerül piacra a PlayStation 4, azonban a Földön mindenki tudja természetesen, hogy a játékok már fejlesztés alatt állnak.

Ennél a pontnál tette hozzá Rohde, hogy nem a 2012-es év az, amelyik alkalmas arra, hogy leleplezzék a PlayStation 4-et.

Egyszerűen úgy éreztük, hogy erről most nem fontos beszélnünk. Öt-tíz másik játékunk volt, melyek megérdemelték volna a színpadot, mégsem jutott rájuk idő, oké? Mindig annyi mindenről tudunk beszélni, hogy úgy éreztük, hogy erről viszont még nem kell.

 Továbbá, a vezető azt is kiemelte, hogy a PlayStation 2 bizonyos régiókban még mindig nagyon jól teljesít, ami ahhoz vezetett, hogy a Sony komfortosan érzi magát a hosszabb életciklusokkal bizonyos platformok esetén.

Azon senki nem lepődik meg, hogy készülnek már a PlayStation 4 játékok, hisz közismert tény, hogy a Sony és a Microsoft már javában készül a következő generációs korszakra, csak épp nem beszél róla. Ráadásul, figyelembe véve egy játék néhány éves fejlesztési ciklusát, magától értetődő, hogy a hardver fejlesztésével párhuzamosan – sőt, fáziskéséssel – kell a szoftvernek is készülnie.

Azonban az igenis meglepő, hogy a Sony ezt hogyan erősítette meg, egészen biztos, hogy a Microsoft nem fogja hasonló módon beismerni azt, hogy az Xbox 360 utódjára már készülnek az első játékok.