Március 31-gyel lezárult a 2014-es üzleti év, s a Nintendo közzétette az erre az időszakra vonatkozó jelentését, melyből kiderült, hogy immáron harmadik éve veszteséges a japán kiadó. 

A Nintendo 572 milliárd jenes árbevétellel zárta az esztendőt, mely az ezt megelőző évinél (600 milliárd jen) is kevesebb. Természetesen ennek fő oka a konzol eladások drasztikus zuhanása: a Wii U alig 3 millió példányban fogyott egy teljes év alatt. A Wii és a DS ellenben egész jól fogyott, életcikulusuk alatt előbbiből már 101 millió, utóbbiból pedig 154 millió kelt el.

Ami a szoftvereket illeti, csak kicsit jobb a helyzet, ugyanis az elmúlt egy évben 19 millió játékot adtak el Wii U-ra, mely teljes életciklusa alatt 32 milliónál jár. A játékok frontján a rekorder a kézikonzol, ugyanis 3DS-re már 163 millió darab játékot adtak el világszerte.

A kiadó tehát huzamosabb ideje a gödörben van, s nagyon úgy tűnik, hogy nem találja onnan a kiutat. A Wii U – mondjuk ki – csúnyán megbukott, s ahhoz, hogy a vállalat ismét régi fényében tündököljön, ortodox szoftveres és hardveres megoldásokkal kellene előrukkolniuk, melyre nem biztos, hogy a japán konzervativizmus képes.