A videojáték-ipar egyik hírhedt elemzője, Michael Pachter sötét jövőképet festett le a Nintendo számára: szerinte a japán vállalat bele is bukhat abba, hogy a Wii U nem különbözik szignifikánsan a jelenlegi konzoloktól.

Annak idején, amikor a Wii bejelentésre került, mindenki felkapta a fejét, ugyanis a konzol koncepciója – és célközönsége is – merőben más volt, mint az Xbox 360 és PlayStation 3 konzoloké. Ezért is lehetett a Wii annyira sikeres, a mai napig vezető a konzol eladási statisztikát.

A Wii U tavalyi megjelenése közel sem szólt azonban akkorát, bár a Nintendo nextgen konzolnak szánta, valójában nem erősebb az új konzol a két nagy riválisánál. A masina eladási adatai is jól mutatják, hogy nem igazán váltak valóra a Nintendo álmai, ráadásul a Wii U erőteljesen küzd a kurrens játékok hiányával. Egy szó mint száz, a Wii U egyáltalán nem lett annyira különleges, mint annak idején a Wii volt.

Michael Pachter úgy véli, hogy a konzol piacra dobása hiba volt, és akár bajba is sodorhatja a Nintendo-t. A vállalat kézikonzolos részlege ugyan sikeres, azonban a táblagépek és mobiltelefonok ezt a szegmenst hamarosan ki fogják nyírni. Olyan slamasztikába került tehát a japán óriás, amiből egyáltalán nem biztos, hogy ki fog tudni mászni – állítja Pachter.