Nagy lehetőséget hagy ki az Activision azzal, hogy a tavalyi évben törölte a már évek óta fejlesztés alatt álló True Crime: Hong Kong játékát, nem beszélve arról a rengeteg pénzről, melyet beleölt a kiadó. Legalább is így vélekedik az új kiadó, a Square Enix.

Emlékszem arra a csalódottság érzésre, amit akkor éreztem, amikor kiderült, hogy a True Crime: Hong Kong nincs többé. Szerencsére nem sok víznek kellett lefolynia a Dunán, amikor a Square Enix felismerte a lehetőséget, és megvásárolta a franchise-t, igaz, a fejlesztés közben nevet cserélt, így lett a játékból mára már Sleeping Dogs.

A kiadó a játék alapjait, a koncepciót és a játékmenet jellegzetességeit meghagyta, azaz, a Sleeping Dogs gerince még a United Front Games munkája, s Mike Fischer, a Square Enix elnöke úgy gondolja, hogy őrültséget csinált az Activision akkor, amikor törölte a játékot.

Fischer szerint ugyanis a játékban fantasztikus ötletek és lehetőségek vannak, s példának felhozta a Dead Island-et, amiről nem nagyon hallottak a megjelenése előtt a tengerentúlon, mégis elkelt belőle 2 millió darab. A Sleeping Dogs-nak is hasonlót jósol, mert szerinte széles játékosbázist érhet el a játék: egyaránt csemege lehet a GTA-játékokat és az akciójátékokat kedvelőknek.