Az idei E3-on vált világossá, hogy a Microsoft 2020-ban készül kiadni a következő Xboxot. Lapértesülések szerint a hagyományos gép mellett egy csak streamingelésre képes masinát is készít a redmondi cég. 

A Thurott.com értesülései szerint a Microsoft Scarlett kódnéven fejleszti a következő generációs eszközét, pontosabban eszközeit. Kiderült ugyanis, hogy a hagyományos asztali konzol mellett egy kizárólag streamingre képes, olcsóbb gépet is piacra dobnak a redmondiak.

A Scarlett Cloud néven futó fejlesztés eredménye egy olyan gép lesz, ami korlátozottan lesz képes csak helyben végezni számításokat, ugyanis a javát a Microsoft felhőjében végzik majd szerverek, így jön létre a játékok helyben történő futtatása. Azaz, a gép megosztja a számítási feladatokat, melynek eredményeképpen a hardver olcsóbb lesz, hisz nem kerülnek bele a nagy számítási kapacitásra képes drágább hardverelemek.

A vállalat célja az, hogy minél könnyebbe hozzáférjen bárki a játékokról, legyen szó helyi, teljesértékű konzolról, vagy a szolgáltatásokat preferáló, és ezért fizetni hajlandó felhasználókról, akik nem áldoznak annyi pénzt egy asztali masinára.

A két platform között tökéletes lesz az átjárás, nem készülnek majd kizárólag az egyik vagy a másik eszközre játékok.