Amikor a szexualitás szóba kerül, a társalgás vagy eufemizmusba torkollik, vagy pedig az egyik szélsőséges változatába, a pornográfiába. Van azonban egy olyan, abszolút szerethető vetülete is, ami a videojátékokban jelenik meg.

Ebben a szférában már csak azért is sajátos a szexualitás felbukkanása, mert itt nem arról van szó, hogy a játékos tanúja lesz egy jelenetnek, hanem virtuálisan a részévé is válik. A 2011-es évben volt néhány videojáték, ami minimum az erotikát vette fel eszköztárába, s valljuk be, ez ellen egyáltalán nincs kifogása egyetlen játékosnak sem.

Az alábbi összeállításban végigvesszük azokat a játékokat, melyek ebben a tekintetben is hoztak néhány kellemes percet az életünkbe, illetve közzétesszük az IGN összefoglaló videóját is a témáról.

Catherine

Bár a Catherine még Európában nem jelent meg, kétségkívül az idei év legérdekesebb és direkt szexualitást felvonultató játéka. A történet Vincentről szól, aki nem veti meg barátaival az italozást, nem mellesleg barátnője Katherine. Egy nap a bárban gyakorlatilag eszméletlenre issza magát, és egy ágyban ébred fel Catherine-nel, egy szőke hajú szex pitonnal. Vesszőfutása itt kezdődik, kalandjai az álom és valóság, az őrület szűk mezsgyéjén játszódnak,  ahol a szex,  a szexualitás a maga deperszonalizált valójában jelenik meg, melynek Freud doktor tenyereit dörzsölgetve örülne, ha élne. A Catherine-t dicséret illet azért, amiért ezt a sokszor – érthetetlenül – tabu témát képernyőre vitte, s egy olyan remek játékba szőtte bele, mely még a kritikusok szőrös szívét is meghatotta.

 

Uncharted 3: Drake’s Deception

Az Uncharted 3 a Catherine szöges ellentéte. Nathan és Elena úgy döntöttek, hogy ők sosem lehetnek együtt, s megpróbálnak egymástól külön élni. Amikor Nate ismét berobban az életébe Jemenben, rájön, hogy állandóan veszélybe sodorja azok életét, akik szeretik őt. Azonban Elena ismét ott van, és mindent megbocsájt. A szexualitás különös miliőben jelenik meg az Uncharted 3-ban, az egyik jelenetben például Nathan feje gyakorlatilag centikre van Elena nemi szervétől, és még sincs semmilyen explicit szexuális gondolat egyik fél részéről sem. Szeretik egymást.

 

The Witcher 2: Assassin’s of Kings

A The Witcher II megpróbálja áthidalni a szakadékot a női meztelenség érzékisége, és a minimalista ábrázolás között.  A szexualitás megjelenítése a játékban a tinédzser korombeli éjszakai kábeltelevíziós felnőtt filmekben felbukkanó mellbimbók és fanszőrzetek látványára emlékeztet, a The Witcher II ettől lesz olyan szexi játék.  A szexualitás a játékban ugyanolyan fantasztikus és természetfeletti, mint a játék maga, az idegvégződések meztelenség általi folyamatos ingerlése. Nem is akar másnak látszani.

 

 Dragon Age II

A Dragon Age II kibővíti a középkori fantázia világát a homoszexualitással, és az ajak-harapás melodrámájával. A játék nem direktben ábrázolja a meztelenséget, azonban a kapcsolatépítés az összes szexuális együttlét előfutára. A játékosok megválaszthatják, hogy férfi vagy női karakterként kívánnak játszani, és a több tucatnyi órán át tartó közös barangolások, kalandok, feladatok, és egymás élettörténeteik megismerése során eldönthetik, hogy ki iránt szeretnének szexuális érdeklődést mutatni.

A záró szexjelent ugyan nem más, mint egy unalmas erotikus matrica, azonban a játék kitart amellett, hogy a szexnek szerepe van minden cselekedetben, legyen szó drámairól, vagy éppen komikusról. A Dragon Age II a szexualitást mint lassan kibontakozó, fokozatosan emelkedő dinamikájú interakciót ábrázolja, mely a közös élményeken, a bizalmon, a vonzáson, no és persze a megfelelő időzítésen nyugszik.

 

L.A. Noire

Az L.A. Noire a szexuális töltetű erőszak furcsa keveréke, melyben a legtöbb helyszínen a meztelen női áldozatok holtteste játszotta a főszerepet, akiket brutálisan megvertek vagy megcsonkítottak. Ezek a jelenetek, a többi játékkal ellentétben, nem a meztelenség ingerlő mivoltát varázsolják a képernyőkre, hanem mint sokkterápia jelennek meg.

Mindez kegyetlenül emlékezteti a játékosokat arra, hogy a meztelen női test nem csupán kelléke a férfi szexuális fantáziának, hanem érző emberi lény, akinek a szexualitás csak egy apró darabja az élet kirakós játékának.

 

Duke Nukem Forever

2011 olyan év volt, ahol a játékosok közvetlen is találkozhattak a fiatalkorúak megrontásával a Duke Nukem Forever-ben. A játék nyitójelenetében Duke las vegasi penthouse otthonába látogatunk el, ahol Duke éppen a saját életét feldolgozó videojátékkal játszik, miközben két tinédzser lány épp orális szexet hajt végre rajta…

 

A fenti példákból jól látszik, hogy a szex egyike azon témáknak, mely iránt az érdeklődés a legnagyobb a videojátékokban is, s legtöbbször azonban az a terület marad, amiben ténylegesen a legkevesebb látnivaló akad.

Ti mit gondoltok erről a témáról? Írjátok meg a kommentek között!