A Microsoft megszünteti azoknak a tévesen kitiltott felhasználók fiókjának felfüggesztését, akik szoftverhiba miatt lettek kitiltva a Live-ról augusztus 29. és szeptember 9. között. Ciki.

A cég három hónapos ingyenes Live Gold előfizetéssel igyekszik kompenzálni az érintett felhasználókat s mellé még 1600 MS pontot is ad. Azoknak a usereknek, akik érintve voltak a bannolásban, nem kell tenniük semmit, a cég már dolgozik a fiókok aktiválásán és frissítésén. “Ez az eset azon nagyon-nagyon kevesek egyike, amikor a cég szoftvert is bevet a szabályzatának kikényszerítésére.” – mondta Stephen Tolouse, a Microsoft illetékese. Hozzátette, hogy a csapata rendszeresen ellenőrzi a fiókokhoz tartozó információkat, és visszaélés esetén emberi mérlegelést követően jutnak el egy fiók kitiltásához.

“Pontosan tudjuk, hogy kik az érintettek (a kitiltási hullámban).” – mondta Toulouse. “Ez csupán egy icipici töredéke a teljes bázisnak. Nincs szó nagyobb méretekről. Ha a konzolod a fenti időszakban került tiltásra, a leggyorsabban úgy győződhetsz meg arról, hogy te is a szoftverhiba áldozata lettél-e, hogy bedugod a konzolt, s megpróbálsz csatlakozni. Ha sikerül, akkor a válasz igen, s fiókodat újra aktiváltuk.”

Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki úgy gondolja, hogy a fenti eset több, mint kellemetlen a Microsoft szemszögéből.