A tegnapi nap folyamán DDoS-támadásnak vetették alá a PlayStation Network szervereit, ezért a szolgáltatás nem volt elérhető. A Sony alsónacija egészen biztos barna lett, ha felrémlettek a 2011-es események. Akkora baj most nincs. 

A Sony közleményben tudatta a világgal, hogy mindenki nyugodjon meg, túlterheléses támadás érte a hálózatot, nem pedig hackerek akarták feltörni, mint három évvel ezelőtt. A korábban, mára tervezett karbantartást ugyan elhalasztották, azonban a szolgáltatás már visszatért, jelenleg is elérhető.

Szervereink a túlterhelések miatt álltak le. Nem találtuk bizonyítékát annak, hogy rendszereinkbe erőszakosan jutottak volna be, vagy felhasználók személyes adataihoz fértek volna hozzá.

Időközben a LizardSquad nevű hackercsoport egy üzenetet tett közzé Twitteren, melyben felszólítják a Sony-t, hogy fejezzék be a kapzsiságot, s a pénztengert, amit keresnek, használják arra, hogy a PSN-szolgáltatást fejlesszék.

lizard

A nap folyamán derült ki, hogy nem csak a PSN, hanem a Battle.net, a Riot Games és támadás alatt állt. Egyúttal, a csoport az American Airlines 362-es járatát, mely a Sony Online Entertainment elnökét, John Smedley-t szállította, bombatámadással fenyegette meg. Az FBI már nyomoz az ügyben.