Sötét fellegek gyülekeznek a Nintendo-atyaúristen, Satoru Iwata feje felett, ugyanis az sem kizárt, hogy júniusban a részvényesek menesztik az elnököt a cég vesszőfutása miatt.

A japán Nikkei adta hírül, hogy Satoru Iwata támogatottsága 2011-hez képest jelentősen csökkent az igazgatótanácsban, akkor még 92,89% volt, tavaly viszont már csak a szavazatok 77,26 százalékát zsebelte be.

A részvényesek legközelebb júniusban gyűlnek össze, és még az sem kizárt, hogy a bajban lévő cég élére új elnök-vezérigazgatót választanak. S hogy minderre mi okuk lenne? Egyrészt az, hogy akárhogy is kozmetikázzuk, a Wii U gyakorlatilag megbukott, s a cég az előző üzleti évét 31 milliárd jenes veszteséggel zárta.

Sorozatban ez volt a harmadik év Iwata regnálása alatt, amikor a patinás cég veszteséges volt. A gödörből ugyan lenne egy kiút: egyre többen követelik, hogy a vállalat nyisson a mobileszközök piaca felé, azonban a vezetés, természetesen élen Iwatával, mindeddig makacsul ellenállt ennek. Könnyen lehet, hogy a vezető ebbe fog belebukni.