A BioWare tegnap történelmi pillanatot írt, azonban nem úgy, ahogy azt a rajongók szeretnék: a stúdió alapítói, Ray Muzyka és Greg Zeschuk bejelentették, hogy 20 év után elhagyják a csapatot, és teljesen más kihívás után néznek.

A két legendás szakember a BioWare blogján közzétették a távozással kapcsolatos üzeneteiket és gondolataikat, melyet azok hosszúsága miatt most nem közlünk. Muzyka véglegesen távozik a videojáték-iparból, a jövőben közösségi szponzorációval foglalkozik majd, alapítványoknak, különböző vállalkozásoknak nyújt tanácsot. Felesége már évek óta jótékonysági szervezetekkel foglalkozik, ezúttal Muzyka is hasonló fába vágja a fejszéjét.

Zeschuk üzenetében azt írta, hogy kihunyt belőle az a szenvedély a játékok és a BioWare iránt, mely az elmúlt két évtizedben lobogott benne, s ő is valószínűnek tartja, hogy véglegesen elhagyja a játékipart, de jó ideig egészen biztosan nem tér vissza. Egyelőre egy olyan weboldalon tervén dolgozik, ahol interjúkat készít különböző házi sörök és sörkülönlegességek gyártóival, bemutatva és népszerűsítve termékeiket. Idejét családjával és barátaival szeretné tölteni.

Mindkét szakember megköszönte a lehetőséget az Electronic Arts-nak, s elismerően beszéltek a vállalatról, s az általuk kínált lehetőségről.

Bár Muzyka fél évvel ezelőtt benyújtotta felmondását az EA-nak, a két kulcsember egyidejű távozás a csapattól akkor is meglehetősen furcsa.