Brendan McNamara nem ilyen sorsot szánt gyermekének a 2003-as alapításkor. A hír most már valóban igaz: az L.A. Noire-t készítő ausztrál Team Bondi megszűnt létezni.

A héten másodszor írtunk azokról a pletykákról, miszerint a Team Bondi csődbe ment, s nem alaptalanul: az  L.A. Noire fejlesztője tönkrement, mindent visznek, ami mozdítható.  A céget teljesen kiárusítják, a vevő a korábban pletykált, egyébként szintén ausztrál KMM Studios, George Miller cége. Az alkalmazottak egy részét átveszi a KMM, a többieknek végkielégítést fizetnek, mehetnek az utcára.

A kérdés jogos, hogy mehetettet tönkre a stúdió, ha az L.A. Noire-ból több mint négy millió fogyott, azaz a játék meglehetősen sikeres? A válasz a Team Bondi és a játékot kiadó Rockstar Games viszonyában keresendő. A fejlesztési idő nagyon elhúzódott, a két fél viszonya véglegesen megromlott, s a premier után a kiadó végleg kihátrált a stúdió mögül. A céget a botrányos munkakörülményekről felreppent hírek után már senki nem szerette volna támogatni.

Az L.A. Noire jogai a játékot kiadó Rockstar Games-nél maradtak, egyelőre nincs szó további DLC-kről.