Az utóbbi napokban óriási terelésnek lehettünk tanúi, miután felröppent a hír, hogy a The Order:1886 kampánya csak ötórás. A játék készítője kézzel-lábbal tiltakozott, szerintük van az 8-12 óra is. Nos, nincs. S ez tény. 

A Ready At Dawn nyilatkozata szerint a játékon valóban végig lehet rohanni néhány óra alatt, de ha valaki normálisan játszik, akkor nehézségi fokozattól függően 8-12 óra is van a kampány mód. A Videogamer-t nem hagyta nyugodni mindez, s bizony a játékot végigjátszották.

Ez alapján elmondható, hogy a játék közepes nehézségi fokozaton a tesztelőnek 5 óra 37 percet vett igénybe, azaz, a nyolc-tizenkét órás állítólagos játékidőt meg sem közelíti!

Az, hogy ez kevés vagy sok, ízlés kérdése, de azt nagyon nem szeretjük, amikor egy stúdió vagy kiadó hülyének nézi azokat a gémereket, akiknek a pénzéből élnek. Mert baromi egyszerű lett volna azt mondani, hogy valóban nem ez a leghosszabb játék, ami valaha készült, elllenben a látványvilága, a hangulata kárpótolja a játékosokat a rövidebb játékidőért.