A Microsoft szétküldte az új X360 dashboard frissítést tartalmazó lemezt a tesztben résztvevők között, így megkezdődhet a teljes titokban tartott update éles bevetése.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Microsoft új lemezformátumot tesztel, vélhetően az új dash is ezzel van kapcsolatban, s valójában az új formátum teszteléséről van szó.A Résztvevők a csomagban egy levelet találtak a Microsoft-tól, egy Halo: Reach lemezt, mely tartalmazza a frissítést. A levélben a cég arra kéri a résztvevőket, hogy a lemezről futtassák a frissítést, s más játékokkal is próbálják ki, s figyeljék, hogy van-e valami hiba vagy változás.

Ha csupán a frissítés tesztjéről lenne szó, akkor nem érkezett volna Halo:Reach lemez, így szinte biztos, hogy az új lemezformátum tesztelését kezdte meg a Microsoft. Ennek lényege, hogy plusz 1 GB helyet kapnak a fejlesztők a DL lemezen, melyhez a fájlrendszert kell módosítani, s hozzányúlni ahhoz a területhez, ami gyakorlatilag egy videó partyció, elsősorban a másolásvédelemért felel.

Az xbox 360 fejlesztőknek igencsak szüksége lenne még plusz 1 giga helyre, míg a PS3 fejlesztők akár 100 GB-tal gazdálkodhatnak, addig a DL lemezen csak 7.9 GB a hasznos hely.