A Game Informer magazin előzetest közölt a The Darkness II játékból, melyből kiderült, hogy a játék négyfős kooperatív módot is kap, mely a kampány móddal párhuzamosan fut.

Az első játékban is volt már kooperatív mód, nem kapott kellő figyelmet, ugyanis a játék kampány módja olyan jóra sikerült, hogy igazából az senkit nem érdekelt. A második részben külön játékmódként, Vendettas néven debütál a co-op móka, legfeljebb négy játékossal, s ha egyedül próbáljuk ki, akkor a társakat az AI irányítja majd.

Mind a négy karakter más-más fegyverrel rendelkezik: katana, shotgun, skót fejsze és vudu pap. Mindenkinek lesznek másodlagos képességei is, ami akármikor nem süthető el, csak akkor, ha feltöltjük az ezt szabályozó mutatót. Mint szinte minden kooperatív játékban, az egyes karakterek itt is pontokat gyűjtenek, melyek fejlesztésekre költhetők. A fejlesztők változatos animációkat ígérnek, főleg, ami a kivégző mozdulatokat illeti.

Minderre 2012. február 10-ig kell várni, amikor a játék megjelenik Xbox 360, PS3 és PC platformokra. Lentebb a co-op trailer.