A Funcom legambíciózusabb MMO projektje a The Secret World, melyről egy friss fejlesztői napló futott be. A videón a történetről, és a játékmenetről mesélnek a fejlesztők.

Valljuk be, MMO-k terén nem áll valami nagyon jól a videojáték ipar, s a Funcom pont azt reméli, hogy játékával színt visz a jelenleg szürkés palettára. S természetesen ehhez nélkülözhetetlen az, hogy a történetre rágyúrjon. A játékban a modern kor találkozik az ősi, misztikus világgal, mágikus hatalmakkal, de úgy, hogy eközben a fejlesztők a hagyományos szintlépést is a sutba dobták.

A karakterek létrehozásánál teljes szabadságot élvezhetsz, nem lesznek korlátozások a különböző karakterosztályok esetén, sem pedig a szintezésben. Három nagy frakció lesz a játékban, melyek egymással vívják meg mindennapos harcaikat a világuralomért. Olyan helyszínekre juthatsz majd el, mint London, New England, Egyiptom, New York és Szöul.

Érdekes, hogy a The Secret World-öt először négy évvel ezelőtt mutatta be a Funcom, azonban életjelet tavaly év elején adott a projekt magáról újra, s most úgy tűnik, hogy végre jó úton haladnak affelé, hogy a játék a közeljövőben Xbox 360 és PC platformokon debütálhasson.