Először láthatjuk mozgásban a Terminal Reality új játékát, a The Walking Dead: Survival Instinct című darabot, mely ellentétben a Telltale-féle Walking Dead játékkal, nem a képregény alapján készült, hanem az AMC sorozat alapján.

A történet akkor kezdődik, amikor Rick Grimes még kómában fekszik, s a katasztrófa kitör. A játékosok Darly Dixon-t irányíthatják majd (de jó!), aki a játék elején pszichopata bátyjával, Merle-lel bóklászik valahol Gerogia-ban. Mivel egy klasszikus túlélőjátékkal lesz dolgunk, az esztelen rohanás és a kapkodás itt biztos kudarc.

A csapatunk bizonyos tagjait külön küldetésekre vezényelhetjük, s fontos szerepet kapnak a csoporton belüli szabályok, ez ugyebár a sorozatban sincs másképp. A küldetéseknek alapvetően két fajtája lesz: az ún. Waypont-küldetések, illetve a Road Event-ek. Mint a neve is mutatja, az előbbiben A-ból B-be kell eljutni, s közben különböző feladatokat teljesíteni, míg a második típus jellemzően utak mentén játszódik, melyeket meg kell tisztítani az élőhalottak hordájától.

Mint a sorozatban is, az, hogy sikerül-e üzemanyaghoz jutni, a túlélés záloga, a játékban annak végét jelenti, ha a Road Event-ek közben nem tudsz elegendő üzemanyagot szerezni.