Majd’ fél év van még a Battlefield 3 megjelenéséig, de máris meg van az első “botrány” a játékkal kapcsolatban. Rajongók tiltakoznak az előrendelői exkluzív fegyvercsomag miatt.

Az Electronic Arts egy exkluzív fegyvercsomagot kínál a játékot előrendelőknek, s ez nem nyerte el a rajongók tetszését. Szerintük ugyanis a játékmenet ezáltal kiegyensúlyozatlan lesz. A kiadó nem így gondolja, szerintük a Physical Warfare Pack egyszerűen csak a fegyverkínálatot teszi változatosabbá. Nem csak az előrendelők, hanem a limitált kiadást megvásárlók is hozzájuthatnak a fegyvercsomaghoz, a Back to Karkand DLC mellett.

Naná, hogy a rajongók már a multi meccseket féltik, ugyanis a fegyvereket utólag már nem lehet majd beszerezni, s így előnyhöz jutnak azok, akik ezekkel rendelkeznek. Nem csak elégedetlenségüknek adnak hangot a tiltakozók, hanem arra buzdítanak mindenkit a Reddit-en, hogy a lehető legtöbb fórumon hangoztassák ezt, hátha így az Electronic Arts meggondolja magát. A játékosok a DICE-ot nem hibáztatják, az egész ugyanis a kiadó ötlete volt.

Az EA szerint viszont a fegyvereket direkt úgy választották ki, hogy azok a játék egyensúlyát ne befolyásolják jelentősen. Meglátjuk, mi lesz a tiltakozó akció eredménye.