A Crytek berkein belülről érdekes szóbeszéd látott napvilágot, miszerint a Timesplitters 4 már fejlesztés alatt van, melyet a jövő évi E3-on mutatnak be, s mely már az új Microsoft konzolra készül el.

A Timsplitters 4-et még 2007-ben jelentették be először, majd később feledésbe merült. A népszerű FPS-ről újabban a Crytek-től lehet hallani, a projekt újraéledt, és javában készül. A játék klasszikus konzolos cím, az eredeti játékot készítő Free Radica-t a Crytek nem véletlenül kebelezte be már 2009-ben. Az új rész a pletykák szerint DirectX 11 támogatással készül, s amolyan vizuális mérce lesz a Microsoft következő generációs konzoljához, az Xbox 360 utódjához. Vélhetően az új konzolt a redmondi cég szintén az E3-on jelenti be jövőre.

Ha ez így lesz, akkor az új konzol hamarabb érkezik meg, mint a PlayStation 4, a Crytek-től származó információk szerint az új Sony konzol is a támogatott platformok között szerepel majd. A fentiekből semmi sem került hivatalos megerősítésre, így kéretik pletykaként kezelni!