Hideo Kojima, a Death Stranding megálmodója a napokban egy beszélgetés keretében árulta el, hogy milyen személyes élményeken alapszik a Death Stranding 2, és hogy mit gondol a folytatásról.

Kojima a Vulture-rel beszélgetve árulta el, hogy a Death Stranding 2 a nulláról építkezne. Kojima beszélt az első rész készítéséről, hogy az masszívan épít az ő személyes élményeire. Gyerekkorában az apja egy csónakba ültette az óceánon, és Kojima halálra volt rémülve a nagy tengeri lényektől. Mint elmondta, a mai napig időnként búvárkodik, azonban a nagy hullámoktól és az óceán állataitól a mai napig fél.

A királis hálózat ötlete is gyerekkori élményein alapszik. Kojima kulcsos gyerek volt (lakáskulcsával a nyakában kóborolt a városban, többnyire céltalanul). Bár az iskolában voltak barátai, mégis magányos volt, és ezt soha nem mondta senkinek. Azt gondolta, hogy ő egy beteg gyerek.

Amikor a Death Stranding 2-re terelődött a szó, Kojima elárulta, hogy tiszta lappal indulna. Elképzelhető, hogy folytatásban már más lesz a főhős, így a Sam-et alakító Norman Reedus már nem kapna szerepet, legalábbis a klasszikus formában. Reedus az új karakter motion-cap munkálatait vinné el.

A Death Strandinget a The Game Awards-on kilenc kategóriában jelölték.